İran Mahsa Amini'ye ait yeni görüntü paylaştı: "Ölüm darp kaynaklı değil"

İran Mahsa Amini'ye ait yeni görüntü paylaştı:

İran'da yönetim karşıtı protestoların fitilini ateşleyen Mahsa Amini'nin ölümüyle ilgili yeni görüntüler paylaşıldı. İran devlet televizyonu, Amini'nin fenalaştığı günün güvenlik kamerası görüntülerini yayınladı. İran Adli Tıp Kurumu da Amini'nin ölümünün darptan kaynaklanmadığını belirtti.

7ehQA2VJkEG5xqKftfa9Yw.jpg

İran, ülke çapında protestolara neden olan Mahsa Amini'nin ölümüne ilişkin yeni görüntüler yayınladı.
rCW8CsTHeEaObhY3Mo3GLQ.jpg

13 Eylül'de çekilen güvelik kamerası görüntülerinde, Masha Amini, diğer kadınlarla birlikte, ahlak polisi minibüsünden inip, polis eşliğinde "eğitim sınıfına" götürülüyor.
-V2Bn_-IDk-FN3Vi7AXOVw.jpg

Eğtitim sınıfına girdikten sonra Amini'nin koltuklardan birine oturduğu görülüyor.
i21raerd2UeWsai6_CK7gA.jpg

28 dakika sonra yerinden kalkan Amini, bir kadın ahlak polisi ile konuşurken fenalaşıyor.
ZHWbyosLo065LYyTonChWw.jpg

Fenalaşan Amini'nin ellerini yüzüne doğru kapatarak yere yığıldığı görülüyor.
Hqse6XjRG0mWIVvnvSzuOA.jpg

Olay yerine gelen bir sağlık görevlisi ilk müdahaleyi gerçekleştiriyor.
j5AppHTr7kyGmRjliavnZw.jpg

10 dakika sonra ilk yardım ekipleri geliyor.
ksTdQei6v0etEm5jTOf4Lw.jpg

Amini'ye kalp masajı yapılarak ambulansa taşınıyor ve hastaneye kaldırılıyor.
omrUe-ExiUm-R-h_aRb6jQ.jpg

İran bu görüntüleri Amini'nin gözaltında şiddet görmediğine dair kanıt olarak ileri sürdü.
MIFiBZiIzUeOEwU7lQTFxg.jpg

Mahsa Amini'nin ölümüyle ilgili olaraksa adli tıp kurumundan da açıklama geldi.
1WWwsFHxnEaaB6LFNMTKLQ.jpg

Açıklamada Amini'nin ölümünün gözaltında şiddetten kaynaklanmadığı belirtildi
o7u-W2KE8kSAMqX4dR6rfg.jpg

22 yaşındaki Mahsa Amini'nin beyin hipoksisinin neden olduğu çoklu organ yetmezliğinden öldüğü belirtildi.
uwxlWXAxfk-sz1bytk2B0A.jpg

22 yaşındaki Mahsa Amini Tahran'da ahlak polisi tarafından başörtüsü kuralına uymadığı gerekçesiyle 13 eylül'de gözaltına alınmıştı.
4elmfbGSAUuP3bLHHopQlA.jpg

Karakolda aniden fenalaşarak hastaneye kaldırılan Amini, 3 gün sonra 16 Eylül'de hayatını kaybetmişti. Amini'nin ölümüyle başlayan eylemler yönetim karşıtı gösterilere dönüşmüştü.
C-nzd8WhVUS9zeAFXWO9Qw.jpg

iqIDdeoJ9EeuKJ4rrEM44A.jpg

K5z4nrPkqEmYT4gGpguVEA.jpg

WGTLvaNxt0WaB_Yn0CDYrA.jpg

3-oqUwW6ZUeOYVknZTrCSw.jpg

FfzWv6ALDE6CuJukYGIpKg.jpg

tAlj3LNcAkuowVc69l9CYg.jpg

Üst Alt